Ciorbă de pui cu fidea

Ca de obicei, nu știu ce să mai fac de mâncare. Aveam o caserolă cu aripioare cumpărată pentru crispy dar între timp am schimbat macazul :) Trebuia să fac o ciorbă și ceva fel doi așa că meniul zilei are ca ingredient principal aripioare. Astăzi doar ciorbă, urmează și felul doi. Ceva foarte simplu dar ca de fiecare dată ce-i simplu este și gustos.

Ingrediente: carne de pui (aripioare), 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 ceapă mică sau 2 fire ceapă verde (eu am avut ceapă verde de la congelator), 1/4 ardei roșu, 1 lingură ulei, roșii în bulion, apă, fidea, sare, piper, pătrunjel și leuștean.

Mod de preparare: Carnea de pui se curăță, se spală și se prăjește pe toate părțile în puțin ulei. Se adaugă legumele tocate mărunt, se amestecă și se călesc câteva minute împreună. Se condimentează după gust.

Se toarnă apă peste legume (cca 1,5 litru), se pune capacul și se fierbe ciorba la foc mic. La nevoie se completează cu apă. Când carnea și legumele sunt fierte se pun câteva roșii din conservă, se fierb împreună câteva minute după care se pune și fideaua.

Fideaua fierbe foarte repede.

La final se adaugă leuștean, pătrunjel verde tocat și puțină zeamă de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *