Pancakes cu iaurt

Am văzut la prietena mea Cristina pe FB o porție zdravănă de pancakes, toate perfecte. Am făcut și eu pentru ceaiul de la ora 5, sunt foarte bune dar nu așa de aspectuoase ….. Oricum s-au mâncat repede cu dulceață de smochine.

Ingrediente: 3 ouă, 4 linguri zahăr, 300 g iaurt, 2 linguri ulei, 300 g făină, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, finess de lămâie

Mod de preparare: Într-un bol se bat cu telul ouăle cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă uleiul și iaurtul, aroma de lămâie și făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine cu spatula până se obține o compoziție mai groasă.

Se unge cu puțin ulei o tigaie antiaderentă și se încinge. Se pune un polonic din compoziție și când apar bășicuțe la suprafață se întoarce și se lasă să se rumenească și pe cealaltă parte.

Se scot „clătitele” pe farfurie și se servesc cu dulceață, fructe de pădure sau de ce nu, o cupă de înghețată. Ce dacă-i iarnă!  

Mulțumesc Cristina pentru rețetă și ideea cu tigaia. Este chiar foarte bună!

2 comentarii la „Pancakes cu iaurt”

  1. Am citit-o cu mare interes reteta ta si mi se pare foarte interesanta. Merita s-o incerci! Felicitari pentru aceasta reteta delicioasa si pentru perseverenta de a o face perfect aspectuoasa. Ai reusit sa faci niste pancakes minunate si sa le prezinti atat de bine! Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *