Chec/guguluf cu portocale

Am cumpărat zilele trecute portocale uriașe cu mult suc, numai bune de făcut o prăjitură aromată plină de savoare. De data aceasta i-am dat formă de guguluf, este mai interesantă. Se poate și în tava de chec.

Pe blog găsiți un chec cu portocale dar și o budincă delicioasă.

Ingrediente: 230 ml suc de portocale, 3 ouă, vanilie, 100 g zahăr, 150 ml ulei, 240 g făină, o linguriță praf de copt, coajă de portocală (portocalele nefiind bio am folosit finess de portocale)

Mod de preparare: Într-un castron se bat ouăle cu zahărul, coaja de portocală, sucul de portocală, uleiul și vanilia. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și se amestecă cu spatula sau telul de la mixer până se obține un aluat fin. Aluatul se toarnă în formă de chec sau guguluf. Am folosit o formă de silicon pe care am stropit-o cu spray antiaderent pentru tăvi de copt. Se găsește și la Lidl, uneori.

Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la temperatură medie pentru cca 30-35 minute. Se face bineînțeles testul cu scobitoarea.

Când este gată, checul/guguluful se scoate din tava pe un grătar și se lasă să se răcească. Se pudrează cu zahăr sau se poate glazura.

Este o prăjitura de sezon, foarte aromată, pufoasă și ușor umedă numai bună lângă o ceașcă de cafea sau lapte la micul dejun.

Sursă de inspirație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *