Waffe aperitiv

De ceva vreme mi-am luat un nou SANDWICH MAKER. Nu l-am folosit decât pentru sandvișuri care mi-au ieșit foarte bine. Astăzi am reușit să fac și waffe aperitiv, aparatul având plăci detașabile. Am luat o rețetă de pe net și am pornit la treabă.

Ingrediente: 2 ouă, 200 iaurt, 50 g unt topit și răcit, 170 g făină, 100 g cașcaval ras, o bucățică mică de salam-cârnaț, ceapă verde, sare

Mod de preparare: Se bat ouăle cu telul, se adaugă untul răcit și iaurtul. Se amestecă tot cu telul pară. Când ingredientele lichide sunt bine omogenizate se pune făina urmată de cașcaval, salam și ceapa verde.

Se condimentează după gust dar atenție, cașcavalul este destul de sărat. După fiecare ingredient se amestecă cu o spatulă, aluatul fiind destul de gros. Dacă totuși este prea gros se poate subția cu lapte.

Se încinge aparatul și pe fiecare placă se pune o lingură de compoziție. Nu am uns plăcile, cașcavalul lasă destulă grăsime astfel că waffele nu se lipesc. Eu le-am făcut mici mi-a fost teamă să nu se lățească prea mult și să iasă din aparat.

Se respecta modul de utilizare al aparatului și când sunt coapte waffele se scot pe farfurie. Se servesc simple, cu kerchup sau lângă un pahar cu lapte. Din aceeași compoziție se pot face și clătite americane aperitiv.

Sursa

2 comentarii la „Waffe aperitiv”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.