Prăjitură cu portocale

Nu știu cum se face dar mereu avem în casă mai multe citrice decât ar fi necesar. După brioșele cu mandarine am căutat să folosesc portocale într-o prăjitură. Chec mai făcusem, la fel și budincă sau șarlotă așa că acum era rândul unei prăjituri aromate. Și chiar este foarte aromată având în vedere că se folosesc portocale cu coajă cu tot, la fel ca și la chec.

Ingrediente: 250 g portocale, 2 ouă, 300 g de zahăr, 100 ml lapte, 100 ml ulei, 280 g făină,1 plic praf de copt

Mod de preparare: Se spală foarte bine portocalele după care se taie bucăți și se pun într-un tocător sau blender vertical împreună cu laptele. După tocare se obține o pastă.


În alt castron se mixează ouăle cu zahărul câteva minute până rezultă o cremă spumoasă. Se adaugă uleiul și pasta de portocalele, se mixează ușor.


Se renunță la mixer, se adaugăm făina amestecată cu praful de copt și se încorporează prin mișcări ușoare.

Compoziția se toarnă într-o tavă de 24/24 acoperită cu hârtie de copt și se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru cca 30-35 minute. Când este rumenă la suprafață se face testul cu scobitoarea pe mijlocul prăjiturii.

Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă puțin să se răcorească după care se transferă pe un grătar și ulterior pe platou. Rece se pudrează cu zahăr farin și se taie după dorință.

Este o prăjitură foarte aromată iar mirosul degajat în timpul coacerii este greu de descris.

Rețeta este de pe un sait italian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *