Brioșe cu mandarine

Înainte Anul Nou am văzut o rețetă de brioșe care mi-a plăcut dar nu am reușit să o fac. Acum când lucrurile s-au liniștit și cum aveam câteva mandarine am trecut la treabă. Brioșele se pot face în orice perioadă, mandarine se găsesc din abundență în magazine. Arată bine, sunt aromate și se pot servi și cu un moț de frișcă.

Ingrediente: 1 ou, 100 g zahăr, 70 ml ulei, 1 linguriță esență se vanilie, 100 ml lapte, 140 g făina, 5 g praf de copt, răzătură de portocală, 6 mandarine mici

Mod de preparare: Se curăță și taie mandarinele în jumătate. Se așează cu partea tăiată în tava de brioșe, pe hârtiuțe sau forme se silicon (eu de obicei folosesc forme de silicon puse în tava de brioșe).

Într-un bol se amestecă cu telul oul cu zahărul, urmat de ulei și lapte. Se pune esența de vanilie și răzătura de portocală. La final se adaugă făina și praful de copt și se încorporează tot cu telul.

Cu ajutorul unei linguri se repartizează aluatul peste jumătățile de mandarină. Aluatul este suficient pentru cele 12 brioșe. Se bate puțin tava de masă pentru ca aluatul să se așeze peste și prin mandarine.

Se introduce tava în cuptorul încălzit la temperatură medie și se coc brioșele pentru 30-35 minute. Se face testul cu scobitoarea. Când sunt gata se scoate tava din cuptor, se lasă puțin să se răcorească după care se scot pe un grătar.

Brioșele reci se pun în hârtiuțe și se așează pe farfurie. Se por servi simple sau un un moț de frișcă.

Brioșele sunt aromate, pufoase și cel mai important foarte ușor de făcut.

Rețeta este de pe Instagram, unde găsiți și un filmuleț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *