Salată de țelină cu morcov, măr și dresing de iaurt

Pentru că de fiecare dată vreau să aduc ceva nou pe masa festivă am pregătit și o salată de țelină. Pe blog mai am o astfel de salată dar acum i-am adus îmbunătățiri prin adăugarea dresingului ușor pe bază de iaurt.

Ingrediente: 500 g țelină, 1 morcov, 1 măr, sare, piper, suc de lămâie, 1 gălbenuș de ou, 1 linguriță muștar, 2 linguri de ulei, 1 borcănel de iaurt, sare, piper

Mod de preparare: Se curăță țelina și morcovul care se dau pe răzătoare sau la robot. Mărul se poate rade cu sau fără coajă, eu am preferat cu coajă. Se presară puțină sare și se lasă legumele în castron.

Pentru dresing se pune într-un bol gălbenușul de ou fiert tare care se zdrobește cu furculiță. Se adaugă muștarul și se amestecă. Se toarnă încet uleiul (ca la maioneză) și se amestecă pentru încorporare. Se pune zeama de lămâie și iaurtul amestecând după fiecare. Gata dresingul. Ușor, fin și foarte bun.

Se toarnă dresingul peste legumele date pe răzătoare, se amestecă și se condimentează cu sare și piper după gust. Se poate folosi și maioneză clasică dar eu am preferat varianta aceasta. Salată se servește lângă o friptură sau ca și aperitiv în coșulețe din foietaj cu un decor după imaginație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *