Chifle cu salam și cașcaval

De ceva zile caut un preparat pentru micul dejun dar care merge foarte bine în pachețelul de școală. La Teo am găsit o rețetă care mi-a provocat papilele gustative mai ales ca este simplă și se face cu mixerul. Așa că mi-am pus Heinner-ul la treabă, tot stătea de ceva vreme în cutie. Foarte bun ajutorul lui în bucătărie.

Ingrediente aluat: 500 g făină, 1 ou, 80 ml ulei, 250 ml apă călduță, 2 lingurițe sare, 1 plic de drojdie uscată, 4 lingurițe zahăr

Ingrediente umplutură: 8-10 cuburi salam, 8-10 cuburi cașcaval, pastă de ardei, 1 ou, semințe de susan

Mod de preparare: În bolul mixerului se pune făina cu zahărul și drojdia și se amestecă. În alt bol se bate oul cu uleiul, sarea și apa. Se face o gropiță în făină, se toarnă ingredientele lichide, se pune cârligul pentru frământat și se mixează până aluatul devine elastic și se desprinde de pe marginile bolului.

Se scoate aluatul pe planșeta dată cu făină și se întinde o foaie groasă de cca 1 cm. Se taie 8-10 dreptunghiuri/pătrate care se ung cu pastă de ardei, se așează un cub de salam și unul de cașcaval.

Se strâng bine marginile și se modelează chifle, rotunde sau dreptunghiulare care se așează în tava acoperită cu hârtie de copt. Se acoperă cu un prosop și se lasă la crescut pentru 15 minute, timp în care se încălzește cuptorul.

Se crestează fiecare chifla cu un cuțit bine ascuțit, se ung cu gălbenuș bătut cu puțin lapte și se presară semințe de susan. Se pune tava în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru cca 30 minute, până sunt frumos rumenite. Când sunt gata se scoate tava din cuptor, se lasă chiflele să se odihnească puțin după care se transferă pe un grătar.

Arată foarte bine la exterior, acum să vedem cum se comportă interiorul.

Inspirația este de aici cu câteva modificări. Mulțumesc Teo pentru rețetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *