În ultimul timp am văzut pe net multe rețete cu fulgi de ovăz. Brioșe, clătite americane, chiar și chec. Dar rețeta Laurei mi-a atras imediat atenția prin simplitate și o combinația minunată de mere și scorțișoară. I-am promis că o fac și astăzi i-a venit rândul. La început am fost sceptică când am văzut cantitatea redusă de făină, dar brioșele au ieșit minunat. Toată bucătăria miroase a scorțișoară!
Ingrediente: 1-2 mere (230-250 g), zeama de la o jumătate de lămâie, 2 ouă, 80 g zahăr, 100 ml ulei, 175 ml lapte, 75 g fulgi de ovăz, 125-150 g făină în funcție de mărimea ouălor, 2 lingurițe praf de copt, un praf de sare, 1 linguriță scorțișoară, 100 g stafide
Mod de preparare: Se pun la înmuiat stafidele în puțină apă călduță. Se curăță și se taie mărul/merele în bucățele mici și se stropesc cu zeamă de lămâie.
Se mixează ouăle cu un praf de sare până se spumează, se adaugă zahărul și se mixează în continuare cca. 1-2 minute. Se toarnă uleiul și laptele și se amestecă. La final se pun bucățele de măr. În alt bol se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, fulgii de ovăz, scorțișoara. Se adaugă la compoziția lichidă făcută anterior și se încorporează bine cu spatula.
Se adaugă stafidele bine scurse de apă. Cu lingura de înghețată se repartizează aluatul în tava de brioșe acoperită cu hârtiuțe speciale (în cazul meu forme de silicon).
Brioșele se coc la temperatură medie cca 25 de minute.
Când sunt gata se lasă la răcit după care se pot presăra cu zahăr pudră sau se ornează cu cremă de brânză sau frișcă. Din cantitățile din rețetă mi-au ieșit 18 brioșe.
Eu le-am lăsat simple, au călătorit și era mai bine așa. Rețeta originală o găsiți aici. Mulțumesc Laura, chiar sunt bune.
Arata minunat!!! Ma bucur mult de tot ca le-ai incercat! :)
@Laura-mulțumesc pentru rețetă, vor urma și altele