Chec cu nucă de cocos și nutella

Aveam o punga cu fulgi de nucă de cocos prin sertar și am căutat o rețetă să-i folosesc. Amalia mi-a venit în ajutor cu o rețetă de chec, simplă așa cum îmi plac mie, cu ingrediente puține așa că m-am pus pe treabă. Prima dată am cântărit ingredientele și le-am lăsat pe masă să fie toate la temperatura camerei. Nici nu vă închipuiți ce repede se face acest chec (se poate în tavă de chec, guguluf sau brioșe), de gust ce să mai spun…..

Ingrediente: 3 ouă, 150 g zahăr, 150 g făină, 150 g fulgi de nuca de cocos, 1/2 plic praf de copt, 150 ml lapte, 75 ml ulei, un strop de sare, nutella

Mod de preparare: Se mixează ouăle cu un pic de sare și zahărul până devine o spumă albicioasă. Se adaugă uleiul și se mixează în continuare. Se renunță la mixer, se adaugă făina, praful de copt, urmate de nuca de cocos, amestecându-se după fiecare cu un tel.

La final se toarnă laptele și se încorporează în compoziție. Se toarnă aluatul (destul de subțire) în tava unsă și tapetată cu făină. De obicei folosesc o tavă de guguluf din silicon, mult mai practică. Deasupra se repartizează nutella lichefiată anterior. Cu o scobitoare se fac cerculețe prin aluat.

Se coace checul în cuptorul încălzit anterior la temperatură medie cca 40 minute, se face bineînțeles testul cu scobitoarea. Nu arată chiar elegant?

Când este gata se scoate tava din cuptor, se lasă puțin să se răcorească după care se transferă checul pe un grătar să se răcească complet. Se taie rece.

Rețeta este de la Amalia, este o rețeta simplă, se face rapid și are o aromă deosebită. Cocosul îl face puțin aerat, numai bun pentru o masă în familie sau de ce nu de sărbători, arată foarte bine.

Mulțumesc Amalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *