Orice masă festivă începe cu un aperitiv. Un platou frumos aranjat cu antreuri colorate și destul de sățioase. Uneori ți-e greu să te oprești din mâncat chiar dacă ști că urmează și alte feluri de mâncare. Așa este și acest aperitiv care este demn de o masă festivă, mai ales dacă are o prezentate frumoasă.
Ingrediente: 275 g brânză de vaci, 150 g cremă de brânză cu verdeață, 1 buc sfeclă roșie fiartă, 1 lingură pastă de hrean, sare, chimen.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/09/20220924_164034-1024x768.jpg)
Mod de preparare: se amestecă cele două tipuri de brânză cu sfecla roșie dată pe răzătoarea cu ochiuri mici (eu am avut sfeclă fiartă ambalată în vid) și cu crema de hrean.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/09/20220925_105305-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/09/20220925_105529-1024x768.jpg)
Se condimentează cu sare și dacă vă place chimenul, se poate adăuga. Nu se amestecă foarte mult, este frumos ca pasta să rămână aerată, cu elementele componente la vedere.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/09/20220925_111454-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/09/20220925_111556-1024x768.jpg)
Aperitivul se servește pe felii de pâine prăjită, în bărcuțe sărate, biscuiți sau în „coji” de nucă.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/09/20220925_112105-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/09/20220925_113518-1024x768.jpg)
Rețeta de coji de nucă pentru aperitiv o găsiți pe blog. Arată foarte bine în orice prezentare.
Sursa de inspirație este de aici, cu amendamentul că eu nu am folosit aceleași arome.