Mini chec cu dovlecel și cașcaval

Anul acesta dovlecelul/zuchini este vedetă în bucătărie. De fapt este o legumă care se poate folosi în fiecare anotimp, se găsește în orice market. În plus se integrează perfect în chec, brioșe, tartă.

Ingrediente: 1 dovlecel, 1 morcov, 2 ouă, 60 ml lapte, 2 linguri ulei, 100 g făină , 2 linguri de gris, 1 linguriță praf de copt 50 g de cașcaval, sare, piper.

Mod de preparare: Se rade dovlecelul cu coajă pe răzătoarea cu ochiuri mari și morcovul curățat pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se sărează și se lasă în castron până pregătim restul ingredientelor.

Într-un bol se bat ouăle, se adaugă laptele și uleiul, se bat în continuare. Se adaugă dovlecelul bine stors, se încorporează, se pune cașcavalul ras pe răzătoarea cu ochiuri mici, se amestecă cu furculița, după care urmează amestecul de făină cu griș și praf de copt.

Se amestecă ușor. Se condimentează după gust cu sare și piper. Compoziția se pune într-o tavă de chec (25/10), se uniformizează cu lingura.

Pentru un aspect mai frumos presărăm deasupra semințe, mac sau susan. Checul se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru cca 30-35 minute până este frumos colorat și trece testul cu scobitoarea.

Când este gata se scoate pe un grătar și se lasă să se răcească după care se poate felie și servi.

Din compoziție se pot face și brioșe. Pentru o tavă normala de chec se multiplică cantitățile. Este un aperitiv ușor de făcut, cu puține ingrediente, foarte bun pentru pachețel, ca antreu la o masă aniversară sau doar la micul dejun lângă o cană cu lapte.

Un gând despre „Mini chec cu dovlecel și cașcaval”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *