Vara dar nu numai, încerc să fac diverse preparare din legume. Supe, ciorbe… salate. Și cum la noi salata nu merge fără puțină cărniță le împac pe amândouă, carne cu garnitură de legume. Astăzi leguma vedetă este gulia.
Ingrediente: 2 gulii albe, 1 morcov, 2 căței de usturoi, o legătură de mărar, 1 lingură de ulei, sare, piper
Mod de preparare: Se curăță guliile și morcovul, se taie bastonașe nu foarte subțiri și se călesc în ulei doua minute amestecând să nu se prindă de cratiță. Se adaugă o cana se apă și se fierb la foc mic sub capac. Când sunt aproape gata (guliile se înmoaie foarte repede) se pune usturoiul dat prin presă, se condimentează. Se mai dă un clocot, se presară mărarul tocat și se stinge focul.
O garnitură bună lângă orice friptură dar se poate consuma și simplă cu o lingură de smântână sau iaurt grecesc.