Pentru că am vrut altceva decât clasicii cartofi lângă friptură și pentru că soțul a cumpărat 3 dovlecei m-am gândit să-i transform într-o garnitură minunat de gustoasă.
Ingrediente: 3 dovlecei, 1 ceapă mare albă, 3 căței de usturoi, ulei, 1 morcov, 1 cutie roșii pasate, sare, piper, mărar proaspăt
Mod de preparare: Se curăță ceapa și morcovul, se taie ceapă felii și morcovul cubulețe și se călesc într-o lingură de ulei. Când devin traslucide se adaugă în tranșe dovleceii spălați și tăiați cuburi mai mare.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/07/20220629_124413-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/07/20220629_125435-1024x768.jpg)
Nu vă speriați de cantitate, vor scădea la preparare. Se condimentează cu sare și piper după preferință. Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă roșiile și usturoiu dat prin presă.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/07/20220629_131744-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/07/20220629_132205-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/07/20220629_133134-1024x768.jpg)
Se amestecă, se mai țin pe foc câteva minute după care se dă cratița de-o parte, se adaugă mărarul tocat și gata garnitura noastră.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/07/20220630_112027-1024x768.jpg)
Se servește lângă o friptură sau de ce nu, chiar simplă cu o lingură de smântână de-asupra. Poftă bună!