Socată

Nu am făcut de foarte mult timp socată dar astăzi am primit câteva flori de soc și ce să fac cu ele? Socată! Este un suc natural, delicios, plin de vitamine și ușor acidulat. Deși mai am o rețetă pe blog de data aceasta am avut altă inspirație.

Ingrediente: 5-6 flori de soc, 300 g zahăr, 3 lămâi 3 litri de apă.

Mod de preparare: Zahărul de pune într-un vas încăpător, se stoarce 1 lămâie și se amestecă. Treptat se adaugă 1 litru de apă, se amestecă și se lasă ca zahărul să se dizolve.

În borcan se pun florile de soc curate, feliile de lămâie, siropul format anterior și la sfârșit 2 litri de apă. Se amestecă compoziția cu o lingură de lemn. Se pune borcanul în balcon la soare sau în casă lângă un geam însorit.

Borcanul se acoperă cu o farfurie de mărime potrivită. După 2-3 zile se gustă și dacă socată este fermentată se poate strecura în sticle de sticlă și se păstrează la frigider. Este o băutură de vară, răcoroasă, cam decolorata dar sănătoasă fără coloranți și aditivi.

Sursă de inspirație, blogul Savori urbane

PS. Ideal era să folosesc un borcan de sticlă dar nu am avut așa de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *