Tartă cu dovlecel

Dovlecelul pane este cel mai cunoscut mod de a prepara această legumă. Deși l-am pregătit în diferite feluri, de la paste, umpluți, mâncare sau chifteluțe, tot cei pane au mai multă trecere la mine în casă. De data aceasta am vrut să schimb ceva și m-am oprit la tartă.

Ingrediente: 4 oua, 350 g dovlecel, 2 cepe verzi (partea verde), 100 g făină, 1 linguriță praf de copt, 100 ml ulei, 150 g șuncă, 135 g brânză (telemea și cașcaval), sare, piper, semințe

Mod de preparare: Dovlecelul se spală bine și se dă pe răzătoarea cu găuri mari, la fel și brânza, șunca se taie cubulețe, ceapa rondele.

Într-un castron mare se bat ouăle cu puțină sare. Se adaugă restul ingredientelor (dovlecelul ras se stoarce bine de apă) și se amestecă cu spatula pentru omogenizare. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Compoziția se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Eu am folosit o tavă de tartă de 26 cm. Se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie cca 35 minute (în funcție de cuptorul fiecăruia) până este frumos rumenită și trece testul cu scobitoarea.

Când este gata, tarta se scoate pe un grătar să se răcească după care se transferă pe platou și se servește simplă sau cu salată.

Vă spun foarte sincer că este un deliciu. O variantă reușită la clasicul dovlecel pane.

Inspirația este de la Amalia, eu am înlocuit unele ingrediente în funcție de cea aveam la dispoziție. Nu este o rețetă pretențioasă.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *