Salată de vară

Impropriu spus salată de vară, acum legumele necesare se găsesc în orice anotimp. Marketurile sunt pline cu tot felul de legume mai mult sau mai puțin de „vară”, mai mult sau mai puțin sănătoase.

Ingrediente: 1/2 varză de vară (salată), 2 castraveți cornișor, 4 roșii cherry, 1/2 morcov, 3 căței de usturoi sau un fir de ceapă verde, 1 lingură de ulei de măsline, zeama de la 1 lămâie, sare, piper

Mod de preparare: Se curăță varza de foile uscate, castraveții de coajă (dacă sunt proaspeți se lasă cu coajă), se spală roșiile, se curăță și spală morcovul. Într-un bol încăpător se toacă varza pe răzătoarea Borner, se feliază castraveții, se taie în patru roșiile și morcovul bastonașe. Se presară sare și se amestecă. Se pune o lingură de ulei de măsline și se stoarce lămâia. Se amesteca toate legumele, se gustă și se mai asezonează după gust. Dacă salata este prea acră se poate adăuga puțină apă.

Legumele se pot combina în orice proporția. O salată nu numai bună dar și sănătoasă, iar dacă legumele sunt din propria grădină cu atât mai bine. Este o rețetă simpla dar la insistențele soțului am scris-o pentru posteritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *