Brioșe cu cabanos, brânzeturi și semințe

Am făcut o inspecție prin frigider și am constatat că am 2 fire de cabanos, un fir de ceapă verde, ceva brânzeturi și ouă. Deci m-am apucat de treabă și le-am transformat în 12 brioșe minunate. Cred ca fiecare are resturi în frigider care nu se mai consumă dar nici nu le putem arunca, mai ales acum când totul este scump. Să le folosim zic!

Ingrediente: 3 ouă, 200 g făină, 1 plic praf de copt, 125 ml lapte, 3 linguri ulei, 1 ceapă verde, 100 g telemea+ cașcaval, 100 g cabanos, 2+2 lingurițe mix de semințe

Mod de preparare: Se bat ouăle cu furculiță într-un castron, se adaugă laptele și uleiul. Se pun restul de ingrediente (cabanosul tăiat mărunt, ceapa rondele, telemeaua și cașcavalul cubulețe) și se amestecă în compoziția de ou.

Se condimentează cu sare și piper. La final se pune făina amestecată cu praful de copt. Dacă compoziția este prea groasă se mai adaugă 1-2 linguri de lapte.

Se pregătește tava de brioșe cu hârtiuțe sau forme de silicon cum folosesc eu. Cu o lingură se pune compoziție în forme, se nivelează și se presară semințe. Brioșele se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie cca 20 minute, se face testul cu scobitoarea, fiecare cuptor fiind altfel.

Când sunt coapte se scot pe un grătar să se răcorească după care se pot servi.

Aceste brioșe sunt un bun aperitiv care merge cu ketchup iute sau dulce dar și simple.

Pe blog am multe rețete de brioșe sau chec aperitiv din tot felul de ingrediente. Le găsiți cu o simplă căutare și le puteți adapta după gustul fiecăruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *