Muffins din biscuiți

Zilele trecute am văzut la Laura o rețeta de muffins pe care am salvat-o imediat și acum i-a venit rândul la preparat. Inițial nu mi-a venit să cred că poate ieși ceva comestibil din doar 3 ingrediente dar rețeta venind de la Laura nu putea fi altfel decât ușoară și bună. Așa că am cautat prin dulap, am găsit cantitatea de biscuiți necesară și am trecut la lucru.

Ingrediente: 200 g biscuiți (eu am folosit cu cacao), 200 ml lapte rece, 4 g praf de copt și câteva bucățele de ciocolată (picături) mărunțită.

Mod de preparare: Se macină fin biscuiții intru-un tocător și se pun în castron. Se adaugă praful de copt, se amestecă. Se toarnă laptele rece și se omogenizează. La sfârșit se pune ciocolata (eu am avut picături cam mari și le-am tocat), se mai amestecă puțin. Compoziția astfel obținută se repartizează în formele de brioșe. Mie mi-au ieșit 8 bucăți.

Prăjiturelele se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie cca 20-25 minute, în funcție de cuptorul fiecăruia. Ca de obicei facem testul cu scobitoarea. Când sunt gata se scot pe un grătar și se lasă să se răcească după care se pot pudra cu zahăr.

În concluzie, un desert ieftin, ușor de făcut și astfel mai lichidăm din biscuiții rătăciți prin dulap. O cană cu lapte sau cafea întregește „festinul” de la orice oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *