Pentru că aveam un rest de brânză de vaci și ceva vișine congelate, am cautat să le folosesc. Așa am găsit această rețeta de unde m-am inspirat. A fost bună și chiar simplă.
Ingrediente pentru blat: 4 ouă, 150 g zahăr, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 250 g faină, 2 lingurițe praf de copt. Vișine congelate și 2 linguri de amidon alimentar
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/03/20220316_114456-1024x768.jpg)
Ingrediente pentru crema de brânză: 250 g brânză dulce (eu am folosit brânză la găletușă de la Lidl), 2 linguri de zahăr, 3 linguri de griș, 1 ou, coajă de lămâie, zahăr vanilat.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/03/20220316_112729-1024x768.jpg)
Mod de preparare: Pentru crema de brânză se amestecă toate ingredientele cu o spatulă după care se lasă deoparte, grisul va absorbi din umiditatea brânzei.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/03/20220316_113234-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/03/20220316_113335-1024x768.jpg)
Mod de preparare blat: Se mizează ouăle cu zahărul până când își triplează volumul. Se adaugă treptat uleiul și laptele. Urmează făina amestecată cu praful de copt și se încorporează încet cu spatula.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/03/20220316_121019-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/03/20220316_121613-1024x768.jpg)
Compoziția se toarnă în tava acoperită cu hârtie de copt (tava mea are 26/20 cm). Peste blat se pun cu lingura grămăjoare din crema de brânză iar între se așează vișinele date prin amidon.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/03/20220316_121854-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/03/20220316_122005-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/03/20220316_122419-1024x768.jpg)
Prăjitura se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie cam 30-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Dacă deasupra este rumenă dar interiorul nu este copt, prăjitura se acoperă cu hârtie de copt și se lasă în cuptor până este gata.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/03/20220316_130331-1-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/03/20220316_144418-1024x768.jpg)
Prăjitura se scoate pe un grătar, se lasă să se răcească după care se poate felia.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2022/03/20220316_144134-1024x768.jpg)
Se servește simplă sau pudrată cu zahăr.