Prăjitura cu brânză și vișine

Pentru că aveam un rest de brânză de vaci și ceva vișine congelate, am cautat să le folosesc. Așa am găsit această rețeta de unde m-am inspirat. A fost bună și chiar simplă.

Ingrediente pentru blat: 4 ouă, 150 g zahăr, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 250 g faină, 2 lingurițe praf de copt. Vișine congelate și 2 linguri de amidon alimentar

Ingrediente pentru crema de brânză: 250 g brânză dulce (eu am folosit brânză la găletușă de la Lidl), 2 linguri de zahăr, 3 linguri de griș, 1 ou, coajă de lămâie, zahăr vanilat.

Mod de preparare: Pentru crema de brânză se amestecă toate ingredientele cu o spatulă după care se lasă deoparte, grisul va absorbi din umiditatea brânzei.

Mod de preparare blat: Se mizează ouăle cu zahărul până când își triplează volumul. Se adaugă treptat uleiul și laptele. Urmează făina amestecată cu praful de copt și se încorporează încet cu spatula.

Compoziția se toarnă în tava acoperită cu hârtie de copt (tava mea are 26/20 cm). Peste blat se pun cu lingura grămăjoare din crema de brânză iar între se așează vișinele date prin amidon.

Prăjitura se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie cam 30-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Dacă deasupra este rumenă dar interiorul nu este copt, prăjitura se acoperă cu hârtie de copt și se lasă în cuptor până este gata.

Prăjitura se scoate pe un grătar, se lasă să se răcească după care se poate felia.

Se servește simplă sau pudrată cu zahăr.

Sursă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *