Tartă cu cartofi și legume

Mereu am vrut să fac tarte sărate sau dulci dar chiar nu știu de ce nu am făcut. Probabil pentru că necesită mai multe ingrediente, multă muncă sau pentru că majoritatea au nevoie de crustă. Astăzi am înlocuit crusta din aluat cu una din cartofi ceea ce mi-a ușurat munca.

Ingrediente: 4 cartofi mari, 100 g spanac, 1/4 ardei gras roșu, 1/2 ceapă, 100 g afumătură, 3 ouă, 150 g iaurt, 100 g telemea, 50 g cașcaval, 1 lingură ulei, sare, piper

Mod de preparare: Cartofii se curăță, se spală, se taie bucățele mici și se pun la fiert în apă rece și puțină sare.

Într-o tigaie se călește afumătura, ceapa, ardeiul tocate mărunt. Se opărește spanacul și se adaugă în tigaie, se amestecă și se mai ține puțin să se pătrundă aromele.

Se condimentează cu sare și piper după care compoziția se scoate într-un castron să se răcorească. Cartofii fierți se scurg bine de apă.

Se bat ouăle, se adaugă compoziția de legume și afumătură, se amestecă. Se adaugă iaurtul și brânza telemea și se încorporează cu o furculiță.

Forma de cuptor se unge cu unt, se pun cartofii fierți, strecurați de apă și răciți. Deasupra se toarnă amestecul de ouă și se rade cașcavalul.

Tarta se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru cca 40 min până este frumos rumenită.

Când este coaptă, tarta se lasă să se răcorească după care se poate tăia.

Se servește cu salată, după preferință, de sfeclă sau salata de primăvară. Este un gen de tartă chiar ușor de făcut dar și foarte gustoasă.


Un gând despre „Tartă cu cartofi și legume”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.