Ciuperci umplute

Zilele trecute am cumpărat câteva maxi-ciuperci de la magazin și astăzi le-a venit rândul la gătit. Am mai făcut ciuperci umplute dar nu am postat, așa că scriu acum modul de preparare poate mai dorește cineva. Pe net am găsit multe variante, eu am făcut o combinație, sper că le-am reușit.

Ingrediente: 6 ciuperci mari, 1 ou, 1 lingură pesmet, 2 felii subțiri de șuncă, brânză de burduf, unt aromat, ulei aromat, sare, piper

Mod de preparare: Se curăță ciupercile, se scoate piciorușul și se îndepărtează partea neagră din pălărie. Cine dorește altfel, nici o problemă. Eu așa am procedat. Șunca și piciorușele se toacă mărunt. Dacă aveți un chopper/tocător treaba merge mai repede.

Într-un castron se pune șunca, piciorușele, pesmetul și oul și se omogenizează. Se condimentează după gust. Pentru mai multă aromă am folosit și puțin mărar tocat.

Se unge o tavă de cuptor cu unt (eu am folosit unt cu aromă de usturoi), se pun pălăriile de ciuperci și se umplu cu amestecul făcut anterior. Deasupra se așează felii de brânză. (eu am folosit brânză de burduf)

Se mai dă un puf de ulei deasupra și se introduce tava în cuptorul încălzit la temperatură mare pentru cca 20 minute.

Când sunt gata (intră ușor furculița în ciupercă) se scoate tava din cuptor și se servesc simple cu salată sau cartofi piure, în cazul meu și murătură.

Ciupercile umplute sunt bune atât calde cât și reci.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *