Crenvurști în aluat

Am văzut la Amalia o rețeta de crenvurști în aluat care mi-a făcut cu ochiul deși ceva asemănător am făcut mai demult din aluat foietaj. O rețetă asemănătoare este cea de coroniță, la care am folosit „polonezi”, adică un fel de crenvurști mai groși. Dar să revenim la „înveliții” din rețetă.

Ingrediente: 500 g făină, 1 plic drojdie uscată (Amalia a folosit drojdie proaspătă), 250 ml lapte călduț, 1 ou, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță zahăr, 2 linguri ulei

Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un bol și se frământă aluatul. Simplu și rapid. Se unge bolul cu ulei și se pune aluatul, se acoperă cu folie alimentară și prosop și se lasă la dospit până-și dublează volumul. Nu am fotografii la această etapă, aluatul se face foarte ușor.

Când aluatul este dospit se răstoarnă pe planșetă, se întinde în foaie nu foarte subțire și se taie fâșii de cca 2 cm. Eu am împărțit aluatul în două pentru a se lucra mai ușor.

Se înfășoară fiecare bucată de crenvurști (eu am folosit crenvurști de pui fără membrană) cu fâșii de aluat, se sigilează la capete, se rulează puțin pe masă și se așează în tava acoperită cu hârtie de copt. Se ung cu gălbenuș amestecat cu 2 linguri de lapte. Deasupra se poate presăra mac, susan sau sare grunjoasă. Am făcut 10 bucăți, din restul de aluat câteva cornulețe cu rahat., deși aluatul nu este dulce.

Crenvurștii în aluat se coc în cuptorul încins la temperatură medie pentru cca 20 minute, până sunt frumos rumeniți.

Se pot consuma calzi dar și reci, cu muștar sau ketchup. Este un aperitiv delicios de consumat acasă dar și pentru pachețel la școală sau serviciu.

Crenvurștii în aluat se consumă cu moderație, crează dependență …..

Dacă nu aveți chef să faceți aluatul se poate folosi aluat foietaj cumpărat, o rețetă găsiți aici. Simplu și bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *