Brioșe în cornet de înghețată

Ingrediente: 2 ouă, 225 g făină, 2 linguri cacao, 100 g zahăr, 60 g unt, 175 ml lapte, 1 lingură ulei, 1 linguriță praf de copt, un praf de sare, esență de rom, vișine proaspete sau congelate, cornete de înghețată

Mod de preparare: Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul, se adaugă pe rând ouăle, uleiul, laptele și esența de rom. Peste compoziția lichidă se pune făina amestecată cu cacao și praful de copt. Se omogenizează cu spatula.

Se pun cornete de înghețată în forma de brioșe sau într-o tavă obișnuită. Cu o lingură se umplu pe jumătate, se așează o vișină congelată în cazul de față, și se acoperă cu încă o lingură de compoziție.

Brioșele se coc la temperatură medie cca 20 minute, ca de obicei se face testul cu scobitoarea.

Se lasă brioșele să se răcească după care se ornează după preferință, cu frișcă, cremă de brânză, cu o glazură de la dr Oetker.

Foarte bune, aromate, ușor de făcut, aspectuoase și cu siguranță pe placul copiilor. O cupă de înghețată le poate îmbunătății nu numai aspectul dar și gustul.

Rețeta este aceeași cu cea postată cu ani în urmă aici, doar că umplutura este diferită, în loc de ciocolată am folosit vișine congelate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *