Prăjitură cu mure

Încă mai am la congelator mure de pe plantația Continental Berries. Și cum deja știți deja că-mi plac lucrurile simple, am căutat să fac o prăjitură pe placul meu, adică aromată, cu puține ingrediente și care să fie wow.

Ingrediente: 3 ouă, 150 g zahăr, 120 g iaurt, 80 ml ulei, 200 g făină, 1 plic praf de copt, esență de lămâie, esență de vanilie, un praf de sare, mure

Mod de preparare: Se mixează ouăle cu iaurtul, uleiul, praful de sare. Se adaugă puțin câte puțin făina amestecată cu praful de copt, esențele și se mixează bine până se formează bule în aluat. Rezultă un aluat dens dar fluid.

Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt, se așează murele congelate (se pot folosi și alte fructe de pădure sau vișine), se apasă puțin să pătrundă în aluat, se presară „viermișori” de ciocolată.

Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la temperatură medie cca 30 minute, se face testul cu scobitoarea.

Când prăjitura este coaptă se scoate tava din cuptor, se lasă puțin să se răcească după care se transferă pe un platou, se taie și se servește.

Rețeta aparține dnei Pokhas care după cum v-am mai spus are multe rețete ușoare și o descriere de poveste.

PS. În rețeta originală se folosește și coaja de la o jumătate de lămâie măcinată cu zahar. Eu nu am avut așa că am folosit esență de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *