Brioșe cu brânză de vaci, dulceată și frișcă

Am cumpărat zilele trecute de la Lidl o găletușă cu brânză de vaci numai bună pentru o prăjitură. Și cum cel mai la îndemână-mi erau brioșele m-am apucat de treabă. Brânza este cremoasă foarte bună pentru dulciuri de orice fel.

Ingrediente: 600 g brânză de vaci, 3 ouă, 50 g zahar, 250 g făină, 1 plic praf de copt, un vârf de cuțit bicarbonat, zeamă de lămâie, esență de vanilie, esență de rom și zahăr pentru sirop, frișcă și dulceață pentru ornat

Mod de preparare: Se pregătește o tavă de brioșe cu hârtiuțe, eu am folosit ca de obicei forme de silicon pe care le-am pus în tavă. Brioșele se scot mult mai ușor. Într-un bol se amestecă cu telul brânza, zaharul tos foarte fin și ouăle. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Se amestecă la început cu telul pară după care se trece la spatulă, compoziția fiind destul de densă. Se pune acum și esența de vanilie. Eu am adăugat și o mână generoasă de stafide aurii și merișoare confiate.

Se pune cu o lingură compoziția în tavă. Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit la temperatură medie cam 30 minute, până sunt frumos rumenite.

Se scoate tava din cuptor, se scot brioșele pe un grătar și se lasă să se răcorească. Mie din această compoziție mi-au ieșit 18 brioșe dolofane.

Între timp se face siropul din apă, zahăr și esență de rom cu care vom însiropa foarte bine brioșele, ele având doar puțin zahăr în compoziție.

Se taie capacul fiecărei brioșe, se însiropează, se ung cu dulceață încălzită de caise, se pune o lingură generoasă de frișcă și una de gem de vișine, apoi capacul. Se pudrează sau nu zahăr. Un deliciu :)

Sunt foarte bune, aromate, siropoase și se fac cu puține ingrediente, mereu la îndemână.

2 comentarii la „Brioșe cu brânză de vaci, dulceată și frișcă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *