Când ai poftă de ceva bun într-o după masă friguroasă de iarna apelezi la congelator. Aici mereu găsești ceva înafara de înghețată bineînțeles :) De data aceasta este vorba de pateuri congelate cu vișine și brânză. Deci și dulce și sărat după preferință. Sunt minunate, concurează cu succes cu fornetti. Eu am folosit friteuza cu aer cald Cosori dar merg foarte bine făcute în cuptorul obișnuit.
Ingrediente: pateuri congelate, friteuza cu aer cald
Mod de preparare: Se încălzește friteuza pentru 5 minute la 185 grade. Se scoate coșul friteuzei se așează pateurile congelate (mie mi-au încăput 12 bucăți). Se pornește friteuza pentru 15 minute la 200 grade. La jumătatea timpului se scoate coșul și se verifică modul de coacere.
Când pateurile sunt frumos rumenite și foietajul este desfăcut, sunt gata.
…și cu brânză
Pateurile se găsesc în toate magazinele la raionul de congelate. Pe blog găsiți și pateuri făcute cu aluat foietaj și diverse umpluturi dar coapte în cuptor.
Cu cașcaval, cu urdă și mărar, cu cabanos sau unele cu umplutură dulce.