Varză murată cu afumătură la oala sub presiune On Pot Tefal

De obicei fac sarmale, varză a la Cluj sau varză cu afumătură în oala de tuci pe aragaz. Astăzi mă cam grăbeam și am încercat o varză acră cu coaste afumate la oala sub presiune On Pot Tefal. Super bună mâncărica, s-a făcut repede, nu am avut grijă că scade lichidul și se prinde de vas. În plus nici nu miroase toată casa a varză.

Ingrediente: 1 căpățână varză murată, coaste afumate, 1 ceapă albă, mirodenii după plac (foaie de dafin, cimbru), 1 cutie (150 g) concentrat pasta de tomate sau 1/2 litru bulion

Mod de preparare: În primul rând se gustă varza și dacă este prea sărată sau acră, se clătește bine de câteva ori cu apă rece, eventual se lasă se seara până dimineața în apă rece, schimbându-se apa de câteva ori. Când varza este pe gustul nostru se toacă mărunt cu un cuțit bine ascuțit, atenție la degete :) Se pune un strat de varză în oala sub presiune, se așează coastele afumate și spălate, se așează alt strat de varză. Deasupra se presară o ceapă tocată mărunt, se pun mirodeniile (eu pun doar o crenguță mică de cimbru), se toarnă 1/2 litru bulion (în cazul meu pasta de tomate diluată în 1/2 litru apă). Se închide capacul și se setează oala la presiune înaltă pentru 30 minute. Când se termina timpul se lasă oala să se depresurizeze singură după care se scoate mâncărica într-o cratiță obișnuită. Se servește cu pâine, mămăligă și bineînțeles cu smântână. Cine dorește și puțin ardei iute.

Oala asta face toți banii, mereu gătesc ceva în ea, în general ciorbe și supe, carnea fierbe foarte repede și mâncare este bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *