Supă de chimen

Uneori mai renunțăm la carne și pregătim ceva sănătos. De exemplu o supă de chimen. Bunica o făcea destul de des, este o supă specific ardelenească. În plus stomacul are nevoie din când în când de o pauză de la mâncăruri grele și sofisticate.

Ingrediente: 2 linguri de ulei, 2 linguri făină, 2 linguri chimen, boia dulce, 1 litru apă, 2 cuburi vegeta de casă (sau 1 litru supă de pui), sare.

Mod de preparare: Se pune uleiul și făina în oală și se face un rântaș lejer, adică nu se prăjește tare făina doar până-și schimbă puțin culoarea. Se adaugă boiaua și chimenul, se amestecă și se prăjește puțin pentru ca supa să prindă gustul de chimen.

Se adaugă apă caldă și cuburile de vegeta de casă (sau supa de pui), se amestecă și se lasă la fiert cca 15 minute. La nevoie se mai poate adăuga sare, la mine nu a fost cazul. Se stinge focul, se pune capacul și se lasă să se infuzeze chimenul. Se strecoară în alt vas, așa devine limpede și clară.

Între timp se prăjește pâinea și se taie crutoane. Crutoane se găsesc și la magazin dar așa folosim pâinea mai veche din cămară.

Pentru servire se pun crutoane în castron, se toarnă supa iar pentru un plus de savoare se poate adăuga o linguriță de smântână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.