Brioșe cu mure

Astăzi am vrut să fac ceva dulce, simplu și mai ales cu ingrediente la îndemână. Am dat o căutare prin frigider și m-am oprit la brioșe. Și cum în toamnă am pus la congelator câteva mure de la Continental Berries, gata, am pornit la treabă. Ce a ieșit vedeți mai jos!

Ingrediente: 2 ouă, 150 g zahăr, 200 ml lapte, 100 g unt topit, 300 g făină, 1 plic praf de copt, esență de vanilie, coajă de portocală de la Dr. Oetker, mure/zmeură

Mod de preparare: Într-un castron se pun ouăle, zahărul, laptele și se bat cu un tel tip pară. până se omogenizează. Se adaugă untul topit și răcit și se omogenizează în amestecul de ou.

Făina amestecată cu praful de copt se cerne peste compoziția lichidă și se amestecă la început cu telul urmat de spatulă. Acum se pune coaja de portocală și o fiolă de esență de vanilie și se amestecă ușor tot cu spatula.

Se pun hârtiuțe speciale în tava de brioșe. Se repartizează în fiecare aluat cu o cupă mică de înghețată sau o lingură, se pun 3-4 mure congelate și se acoperă cu altă cantitate de aluat.

Brioșele se coc cam 25 min la foc mediu în cuptorul preîncălzit. Când sunt gata se face testul cu scobitoarea. Se scoate tava din cuptor, se lasă puțin să se răcorească după care brioșele se scot pe platou și se glazurează sau pudrează cu zahăr.

Brioșele sunt foarte aromate și se pot face și cu alte fructe proaspete sau congelate. Se remarcat că murele au rămas la mijlocul brioșei.

Foarte nimerite pentru micul dejun lângă o cafea, ceai sau lapte.

Pe blog sunt și alte rețete de brioșe la fel de ușor de făcut, cu o simplă căutare le puteți găsi și încerca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *