Prăjitură „Tosca”

Am mâncat de multe ori această prăjitura, mi-a plăcut foarte mult dar nu am făcut-o niciodată. Credeam că este dificil de făcut. Acum am constatat că nu este chiar așa. Se face destul de ușor deși sunt multe ingrediente și faze de lucru. Am cautat pe net o rețeta și m-am oprit la aceasta.

Ingrediente blat: 8 albușuri, 200 g zahăr, 100 g mac, 100 g făină, zahăr vanilat, 1 linguriță praf de copt

Ingrediente cremă: 8 gălbenușuri, 200 g zahăr, 100 g amidon alimentar, 200 g unt, 600 ml lapte, esență de vanilie

un pachet mic de biscuiți simplii

Ingrediente glazură: 200 g ciocolată, 100 ml frișcă lichidă, 50 g unt

Mod de preparare blat: albușurile se bat spumă cu un praf de sare și zahărul adăugat treptat. Când sunt „băț’ se adaugă macul și se mixează. Se renunță la mixer se adaugă făina amestecată cu praful de copt și se încorporează încet cu spatula astfel încât compoziția să nu se lase.

Se toarnă aluatul de blat în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul  încălzit în prealabil la 180 grade, timp de 20-30 de minute. Când este copt blatul se scoate pe un grătar, se scoate hârtia și se lasă să se răcească. Tava mea este de 35/27

Mod de preparare cremă: Gălbenușurile se freacă bine cu zaharul, se adaugă amidonul amestecându-se în continuare. Între timp se încălzește laptele. Peste crema de ou se adaugă treptat laptele călduț după care compoziția de cremă se repune în cratiță și se fierbe până crema este îngroșată. În tot acest tip se amestecă cu telul sau cu spatula să nu se formeze cocoloașe. La sfârșit se adăugă esență de vanilie. Se acoperă crema cu folie alimentară și se lăsă să se răcească.

Crema de vanilie rece se mixează, se adaugă treptat untul moale și se încorporează tot cu mixerul. Crema se întinde uniform peste blatul rece, se așează deasupra biscuiții trecuți prin cafea și se introduce tava în frigider. Când este rece se glazurează. Pentru glazură se topește ciocolata cu frișca lichidă și untul într-un vas pe baie de abur. Din păcate nu am făcut poze la fazele acestea.

Prăjitura se ține la rece peste noapte după care se poate tăia cu un cuțit trecut prin apă caldă, felii, pătrate sau cum se dorește.

Sursă aici puteți vedea un filmuleț cu toate fazele de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *