Ciuperci cu maioneză

De foarte mult timp nu am făcut ciuperci cu maioneză, ciupercile nefiind leguma mea preferată. Dar cum am văzut că se poartă ca aperitiv de sărbători, am pregătit o porție mică pentru al meu soț.

Ingrediente: 1 borcan de ciuperci în saramură, 1 lingură de maioneză, 1 lingură de smântână, 1 cățel de usturoi, sare, piper, lămâie

Mod de preparare: Ciupercile se scurg bine de apa din conservă și se toacă mărunt. Se pun într-un bol, se amestecă cu maioneza și smântâna, se adaugă usturoiul dat prin presă și se condimentează după gust cu sare, piper și un strop de lămâie.

Dacă timpul vă permite puteți folosi ciuperci proaspete, caz în care se curăță, se spală bine și se fierb în apă cu sare. În rest se procedează la fel ca și cu ciupercile din conservă. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.