Chec cu dulceață

În ultima vreme am neglijat blogul de bucătăreală, am avut alte treburi. În plus vremea a fost mult prea frumoasă să stau lângă cuptor. Acum că s-a răcorit și se apropie sărbătorile scoatem rețetele salvate, procurăm ingrediente, aprindem cuptoarele și la treabă. Pentru început, pentru acomodare am făcut un chec cu dulceață, care foarte bine ar putea avea numele de „chec cu zâmbete”.

Ingrediente: 3 ou, 150 g zahăr tos, 100 ml ulei, 125 g de iaurt, 360-380 g făină, un plic zahăr vanilat, un plic de praf de copt, 3-4 linguri gem

Mod de preparare: Se mixează puțin ouăle cu zahărul și zahărul vanilat, doar până de încorporează. Se adaugă uleiul amestecat cu iaurtul, se mixează puțin. Renunțăm la mixer, se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt și se încorporează cu spatula. Trebuie să se obțină un aluat fluid dar ferm. Se pune jumătate din aluat în tava de chec tapetată cu hârtie de copt (dimensiuni tavă 28 cm), deasupra se pune cu lingura dulceața (în cazul meu gem de caise). se acoperă cu restul de aluat și se nivelează.

Se decorează cu un fir subțire de dulceață. Checul de coace la temperatură medie cca 40 minute. Testul cu scobitoarea se face pe marginea checului, mijlocul este mai umed din cauza umpluturii.

Când checul este copt se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească, după care se pune pe un platou. De preferință se taie rece! Eu nu am avut răbdare și am tăiat un colțișor.

Este un chec care se face repede chiar și fără mixer, doar cu furculița, așa cum se procedează în rețeta originală. Sincer nu mai știu de unde am luat-o dar cum o găsesc fac și precizarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *