Ingrediente: 4 felii ceafă de porc, o lingură ulei de măsline, sare, piper, usturoi granulat, boia dulce.
Pentru garnitura de ciuperci: 500 g ciuperci champignon, o lingura ulei, 1 ceapă albă, sare, piper, boia, smântâna pentru gătit
Mod de preparare: Ceafa de porc se prepară după rețeta de aici.
Ciupercile se curăță și se taie felii. Într-o cratiță se pune uleiul și se călește ceapă tăiată julien. Se lasă doar până se înmoaie, atenție nu se prăjește.
Se adaugă ciupercile, se lasă câteva minute, ele vor lăsa apă, se vor înmuia și vor scădea ca volum. Se condimentează cu sare, piper, boia dulce.
Se amestecă după care se adaugă apă cât să le acopere. Se fierb sub capac la foc mic. Între timp se mai pune apă, astfel încât să nu se prindă de cratiță. Când ciupercile sunt aproape gata se adaugă smântâna, se amestecă și se lasă să mai dea câteva clocote.
Pentru un sos consistent se adaugă o linguriță amidon dizolvat în apă călduță. Când ciupercile sunt bine fierte se stinge focul și se pune o mână de pătrunjel verde tocat.
Mâncărica se poate consuma simplă cu mămăliguță sau cartofi piure dar și garnitura lângă o felie de ceafă de porc înăbușită.