Ceapă murată

Am făcut tot felul de murături, de la castraveți la ciolomadă, dar ceapă murată nu am făcut și nici nu am mâncat vreodată. Am văzut multe rețete dar m-am oprit la aceasta, și m-am apucat de treabă. Cum o fi vom vedea.

Ingrediente: 2 cepe mari sau 3 mai mici, 200 ml apă, 150 ml oțel , 2 lingurițe rase de sare, 2 lingurițe zahăr, 1 foaie de dafin, câteva boabe de piper (rețeta originală are și semințe de muștar și coriandru, eu nu am pus)

Mod de preparare: Apa cu oțelul, sarea, zahărul, foaia de dafin și piperul se pun la fiert.

Între timp se curăță ceapa și se taie cât mai subțire cu cuțitul sau mandolina. Eu am folosit răzătoarea Borner pe care o am de cca 10 ani.

Se așează borcanul pe o tavă metalică, se pune ceapa în borcan și se presează puțin. Când amestecul de oțel fierbe se toarnă peste ceapa din borcan.

Se închide borcanul cu capac etanș, se învelește în prosop și se lasă să se răcească.

Ceapa murată se poate folosi a doua zi sau se păstrează până-i vine rândul.

Sursă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *