Prăjitură cu morcovi și alune

Toamna și-a intrat în drepturi, frig afară, frig și în casă. Acum este momentul să aprindem cuptorul și să preparăm ceva dulce iar mirosul să se împrăștie în toată bucătăria. Cam așa am făcut eu, am preparat o prăjitura cu morcovi și alune. Se poate face foarte bine și cu nucă.

Ingrediente: 2 ouă, un praf de sare, 3 linguri zahăr brun, coajă rasă de la o portocală, 2 morcovi potriviți, un vârf de cuțit bicarbonat, 1/2 linguriță praf de copt,1 plic zahăr vanilat bourbon, 5 linguri alune măcinate (eu am luat de la Lidl), 5 linguri ulei, 120 g făină.

Pentru glazura: 40 g zahăr pudră, 2 linguri suc portocală, alune

Mod de preparare: Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare. Se adaugă zahărul brun și se mixează până se topește zahărul. Se adaugă coaja rasă de la portocală, 3 linguri zeamă de portocală, morcovii dați pe răzătoare, zahărul vanilat, alunele măcinate și uleiul. Toate se amestecă cu spatula. La final se pune făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul și se încorporează tot cu spatula,

Se toarnă compoziția într-o tava (aprox 22/22 cm )  tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul încălzit cca 25 minute. (Tava mea a fost mai mare și prăjitură a ieșit mai puțin crescută).

Se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească, după care se taie bucăți.

Pentru glazură, se amestecă zahărul pudră cu sucul de portocală.

Se ung feliile de prăjitura cu glazură și se presară alune măcinate.

Prăjitura este foarte aromată, se face ușor iar dacă nu aveți alune măcinate se poate face cu nucă măcinată.

Nu este foarte aspectuoasă dar credeți-mă este foarte bună. Morcovul îi dă o textură aerată iar alunele o aromă deosebită. Glazura cu portocală o înnobilează prin aromă dar și puțină răcoare pe cerul gurii. Să fiți sănătoși!

Sursă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *