Zi mohorâtă de toamnă. Am copt câteva felii de dovleac, și cum cuptorul era fierbinte m-am gândit să fac brioșe, ceva simplu, deloc sofisticat. Și uite așa am încălzit și bucătărie iar de arome ce să mai spun.
Ingrediente: 1 ou, puțină sare, 50 ml ulei, 200 ml lapte, esență de vanilie, 250 g făină, 150 g zahăr, 1 plic praf de copt, fructe (în cazul meu prune)
Mod de preparare: Într-un bol se mixează oul cu sarea până devine spumă și crește în volum. Se adaugă uleiul și laptele mixând în continuare. La final se pune și esența de vanilie.
În alt vas se amestecă făina cu zahărul și praful de copt. Peste ingredientele solide se toarnă cele lichide și se amestecă cu spatula până nu mai sunt cocoloașe. Se adaugă felii mici de fruct.
Cu o lingură de înghețată se umplu pe trei sfert hârtiile de brioșe din tava specială, se așează bucăți pe prună deasupra și câteva picături de ciocolată.
Se coc brioșele la foc mediu până sunt rumene și trec testul cu scobitoarea, cca 20 minute.
Aceste brioșe se pot face cu orice fruct, eu am avut câteva prune dodoloațe.
Simplu de făcut și numai bune pentru o după masă răcoroasă de toamnă.