Budincă de cozonac cu ciocolată și mure

Uneori am poftă de cozonac și cum doar eu sunt amatoare nu are rost să fac mai ales pe caniculă, așa că mi-am cumpăr. De data aceasta nu am găsit unul prea grozav, am mâncat 2-3 felii, restul l-am băgat la congelator. Ieri l-am reciclat, aveam prin sertar o ciocolată cu lapte și mure de la Continental Berries, combinația perfectă pentru un dulce delicios, aromat și de sezon.

Ingrediente: cca 400 g cozonac, 3 ouă, 200 g smântână dulce (pentru frișcă sau de gătit), 50 ml lapte, 2 linguri smântână fermentată, 1 lingură zahăr (dacă cozonacul nu este destul de dulce, cantitatea de zahăr se mărește), mure proaspete, opțional ciocolată cu lapte, stafide

Mod de preparare: Se taie cubulețe cozonacul (al meu este cu rahat). Într-un bol se bat cu telul ouăle, zahărul, smântâna și laptele. Se unge cu unt o formă de copt, se pune cozonacul și peste el ciocolata mărunțită. Se toarnă amestecul de ou cu smântână, se așează murele.

Tava mea de ceramică este de 20/27 cm. Budinca se coace în cuptorul preîncălzit pentru cca 20 minute, la temperatură medie (180 grade).

Budinca se servește caldă sau rece, cu adaus de fructe de pădure sau înghețată. Uite așa am reciclat un cozonac care probabil se aruncă în alte gospodării. Nimic nu se pierde, totul se transformă! Eu sunt generația celor 3R. Pe blog găsiți încă două rețete de cozonac reciclat. Aici și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *