Sărățele rodica

Deși am multe rețete de sărățele, zilele trecute am găsit una cu aluat care poate să stea la frigider de pe o zi pe alta. Super, îmi zic! La fursecuri și sărățele, deși aluatul este simplu de făcut, decupatul, pusul în tavă și dichisitul iau mult timp și necesită stat în picioare. Deci rețeta asta o fac!

Ingrediente: 250 g telemea, 200 g unt rece, 300 g făină , 2 ouă (1 pentru aluat și unu pentru uns deasupra), chimen, susan, mac

Mod de preparare: Într-un bol se pune telemeaua rasă, untul rece dat pe răzătoare, făina și oul. Dacă telemeaua nu este suficient de sărată se adaugă o linguriță de sare. Se amestecă toate ingredientele la robot, după care aluatul se scoate pe planșetă, se strâng într-un calup compact. Se pune în folie și se dă la frigider pentru cel puțin 6 ore, eu l-am lăsat până a două zi.

Aluatul se scoate din frigider și se împarte în două pentru a se lucra mai ușor. Se întinde o foaie de 5-7 mm care se taie cu forma de covrigei, se pot tăia bastonașe sau cercuri.

Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și presară cu semințe (mac, susan, chimen). Se coc la temperatură medie cam 15 minute, în funcție de cuptor.

Se scot pe platou (atenție la degete) și se servesc ca aperitiv lângă un pahar de bere!

V-am spus că sunt simplu de făcut? Rețeta este de la dna Rodica, fapt pentru care așa le-am și denumit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *