Ingrediente coji de nucă: 1 ou,125 g unt, 50 g cașcaval tare, 200 g făină, 1/2 pliculeț praf de copt, sare și piper după gust
Ingrediente pentru cremă: 200 g unt, 200 g ton în ulei, o ceapă mică, sare, piper
Mod de preparare: În bolul mixerului se pun toate ingredientele pentru crusta de nuci și se amestecă la viteza medie până se obține un aluat sfărâmicios, care se leagă foarte bine când se strânge în mână.
Se formează biluțe de aluat, de câte 5 g fiecare. Se încinge bine aparatul special pentru nuci, în fiecare căuș se pune o biluță, se închide capacul și se coc cojile până sunt ușor rumenite.
Se scot din aparat și se lasă să se răcească.
Cu un cuțit ascuțit se taie marginile nucilor, astfel încât sa fie cât mai uniforme.
Pentru cremă se mixează untul la temperatura camerei cu tonul bine scurs de ulei, sarea, piperul și ceapa tocată fin. Se obține o pastă omogenă cu care se umplu nucile și se lipesc două câte două.
Nucile aperitiv se pot păstra la frigider 2-3 zile. Cojile se pot umple și cu cremă de brânză sau pastă de măsline.
Sunt un aperitiv interesant și de efect pentru ocazii speciale. Ideea aparține gospodivei Teo.