Fursecuri trei în unu

De sărbători, în general fac fursecuri. Țin mai mult, sunt bune de ronțăit și cum masele sunt destul de consistente nu cred că merge ceva cu multă cremă. Doar așa să fie, parcă nu are rost. Cel puțin în cazul meu. Eventual ceva ușor care să reziste la frigider. Pe un sait italian am găsit o rețetă de fursecuri din care se fac 3 sortimente, de aceea am și denumit-o trei în unu. Am constatat că se face ușor, deci numai bună rețeta pentru ceea ce doream eu.

Ingrediente: 125 g iaurt, 40 g amidon, 80 g de unt la temperatura camerei (eu am pus 40 g unt și 40 g untură, rețeta originală este cu 100 g margarină), 120 g zahăr, 2 lingurițe rase praf de copt, 350 g făină, un plic de zahăr vanilat, picături de ciocolată după gust, gem de caise, 2 linguri cacao

Mod de preparare: Într-un bol se pune iaurtul și amidonul și se amestecă cu furculița. Se adaugă pe rând zaharul, untul, praful de copt și zahărul vanilat, se amestecă după fiecare.

În continuare se poate lucra manual sau cu mixerul. Eu am transferat amestecul în bolul mixerului am pus făina treptat și am mixat cu ajutorul paletei pentru aluat.

Se obține un aluat precum plastilina. Se împachetează în folie alimentară și se pune la odihnă în frigider pentru 15 minute după care se scoate și se împarte în 3 bucăți.

1. Prima bucată se întinde pe foaie de copt dată cu puțină faina Se taie cu formă rotunda și jumătate se decupează și în interior. Se transferă în tava de copt acoperita cu hârtie de copt. Când sunt coapte se unesc două câte două cu gem.

2. În a doua bucată se pun picături de ciocolată, se frământă pentru incorporare. Se întinde și se taie sub forma de bastonașe mai late care se transferă în tavă.

3. În a treia bucată se pune o lingură de cacao și se frământă. Se fac bile de mărimea unei nuci, se pun în tavă, se aplatizează puțin și deasupra se pun picături de ciocolată, o alună sau o jumătate de miez de nucă.

Fursecurile se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie cam 15-20 de minute. Când se desprind ușor de pe hârtia din tavă sunt gata.

Am pus și nucile alături să văd cum se împacă!

Sunt aspectuoase, se fac ușor și uite așa dintr-o bucată de aluat avem trei feluri de fursecuri. Coronițele trebuiau pudrate cu zahăr dar cineva din familie le preferă așa, simple. Să aveți Sărbători luminate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *