Prăjiturele cu mere

Am văzut zilele trecute pe net o rețetă de fursecuri cu măr care mi s-a părut simplă, cu ingrediente puține și la îndemână. În plus arătoase și dacă sunt cu mar cu atât mai bine. Merele nu lipsesc de la mine din casă, uneori uit de ele prin fructieră….

Ingrediente aluat: 50 g unt moale, 50 g ulei floarea soarelui, 1 ou, 50 g iaurt, 2 linguri amidon, 2 linguri zahăr pudră, 1 praf de copt, 1 zahăr vanilat, 250 g făină, un praf de sare

Ingrediente umplutură: 2 mere, 3 linguri zahăr tos, scorțișoară

Mod de preparare: Se spală merele, se curăță, se dau pe răzătoare și se călesc cu zahărul până scade zeama. Se stinge focul și se pune scorțișoară după preferință.

Într-un castron se amestecă făina cu amidonul, praful de copt, zahărul vanilat. În alt bol se bate oul cu sare, uleiul și iaurtul.

Se unesc cele două compoziții plus untul moale. La început se folosește lingura apoi se frământă cu mâna.

Se obține un aluat mai tare dar care se poate întinde destul de bine. Seamănă cu aluatul de tartă.

Pe planșeta ușor dată cu făină se întinde o foaie cam de 1 cm grosime, se decupează cercuri (forma mea a avut diametrul de 7,5 cm), se pune o linguriță de mar călit, se unesc marginile pe mijloc.

Se așează prăjiturele în tava acoperită cu hârtie de copt și se coc la foc mediu (în cuptorul încălzit înainte) cca 20 minute.

Pentru că forma a fost mai mică decât ar trebui, nu le-am „sigilat” destul de bine și la copt s-au deschis, dar nici o problemă.

Fierbinți se pudrează cu zahăr pudră vanilat.

Rețeta aparține dnei Pokhas și deja a fost încercată de amatoarele de dulciuri. Multumirile mele.

Pe blog sunt multe rețete cu măr, una interesanta este cea de fursecuri sau brioșele. În general dulciurile cu fructe sunt foarte răcoroase, bune și ușor de preparat în orice anotimp.

Am scris și aici rețeta să-mi fie mai ușor de găsit, vreau s-o repet și cu magiun de prune.

Un gând despre „Prăjiturele cu mere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *