Am primit zilele trecute două legături de leurdă, am studiat problema să văd ce să fac cu ea. Am făcut omletă și salată, așa că acum voi face un sos pentru a fi folosit ulterior la paste.
Ingrediente: 2 legături leurdă, 1 lingură ulei, 2 linguri iaurt, sare
Mod de preparare: Se spală bine frunzele se leurdă și se tamponează de apă cu un șervețel (sau prin centrifugă). Se pun în vasul mixerului vertical alături ulei și iaurt.
Se mixează până se obține pastă. Se condimentează cu sare după gust.
Un sos care se poate folosi la paste, cartofi sau friptură. Se păstrează câteva zile la frigider.
Oricum are un gust pronunțat de usturoi, trebuie să vă placă această legumă.
PS. Am făcut paste cu leurdă și din ce mi-a rămas am congelat pentru alte ocazii.
Am turnat în formă de silicon, am dat la congelator după care am transferat „bomboanele” pe hârtiuțe de hârtie și închise în caserolă stau foarte bine, tot în congelator.