Budincă de Conopidă la cuptor

Pentru că duminică mi-am cumpărat un nou vas ceramic trebuia să-l testez. Mai am câteva dar acesta este mai înalt numai bun pentru budincă, sufleu sau de ce nu friptură. În plus și prețul a fost foarte mic, ceea ce m-a surprins. Am luat și o conopidă, așa că felul doi pentru masa de prânz este asigurat.

Ingrediente: 700 g conopidă, 2 ouă, 200 g smântână 19% grăsime, 150 ml lapte, 1 lingură amidon alimentar, sare, șuncă presată (3-4 felii), brânză mixtă rasă de la Lidl (parmezan și cașcaval)

Mod de preparare: Conopida se curăță, se desface buchețele și se lasă în apă rece să nu avem surprize cu musafiri nepoftiți. Se pune o oală la fiert cu apă rece. Când dă apă în clocot se pune conopida și se opărește cam 5 minute.

Se transferă într-un castron cu apă rece pentru a se opri fierberea, să nu se înmoaie prea tare. Între timp se unge o formă înaltă, ceramică cu unt (27/20 cm) și se taie feliuțe șunca. Într-un castron se amestecă cu ajutorul unui tel ouăle cu smântâna iar în alt castronel, laptele cu amidonul. Amestecul de lapte se încorporează în amestecul de smântână cu ou, se adaugă 2 linguri de brânză rasă, se condimentează și se amestecă.

În formă se așează buchețelele de conopidă astfel încât să nu rămână goluri, se pune și șunca

după care se toarnă amestecul de smântână, ou, lapte…. Se presară deasupra brânză rasă sau cașcaval.

Se introduce forma în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru cca 35 minute, până budinca este frumos rumenită deasupra.

Se servește caldă dar este foarte bună și rece.

Rețeta este inspirată de pe blogul Savori urbane unde se găsesc și alte rețete cu conopidă.

O altă variantă făcută de mine găsiți aici. Puțin mai complicată dar la fel de bună. Din conopidă am mai preparat: musaca, mâncare cu carne sau un delicios aperitiv. Dacă dați o căutare pe blog după cuvântul conopidă le găsiți pe toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *