Prăjitură cu cireșe/vișine

Prăjiturile cu fructe sunt foarte simplu de făcut, au o aromă deosebită, sunt pufoase și răcoritoare. Se pot face în orice anotimp, cu fructe proaspete, din compot sau congelate. Se pot servi alături de o cană de ceai sau cafea și de ce nu, cu o cupă de înghețată. Astăzi am făcut o prăjitură cu cireșe din compot, nu erau foarte dulci așa că s-au potrivit foarte bine.

Ingrediente: 4 oua, 150 g zahăr, un vârf de cuțit sare, 1 fiolă vanilie, 300 g făină, 1 plic praf de copt, 100 ml lapte, 70 ml ulei, cireșe/vișine

Mod de preparare: Eu am folosit cireșe fără sâmburi din compot așa că am pus fructele să se scurgă bine în strecurătoare.
Între timp se mixează ouăle cu zahărul, sarea și vanilia până când se albește compoziția și se topește zahărul.

Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă treptat la compoziția de ouă, alternând cu laptele și uleiul. Se amestecă ușor cu o spatula prin învăluire de sus în jos.

Se toarnă compoziția în tava acoperită cu hârtie de copt, se nivelează și se bate puțin de masă pentru omogenizare. Eu am folosit o tavă de 23/23 cm.

Deasupra se pun cireșele/vișinele date prin făină cu partea care aderă la aluat, pentru a nu se afunda.

Prăjitura se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie cam 25-30 minute, până este frumos rumenită și trece testul cu scobitoarea. Fiecare-și cunoaște cuptorul! Se scoate tava din cuptor se lasă puțin să se răcorească după care se așează prăjitura pe un grătar să se răcească.

De preferat este să se taie rece, feliile sunt mai frumoase….

Prăjitura se servește simplă sau pudrată cu zahăr, oricum este foarte bună. Rețeta este de aici.

Un gând despre „Prăjitură cu cireșe/vișine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *