Desert cu iaurt și fructe de pădure

Știți deja că-mi plac deserturile la pahar. Se fac repede și simplu, din diferite ingrediente la îndemână. Astăzi am făcut inventarul în frigider și am constatat că am iaurt de fructe, câteva mere, un rest de pișcoturi, în congelator fructe congelate. Deci la treabă, să vedem ce și cum va fi.

Ingrediente: 3 pahare de iaurt de fructe (eu am folosit cu caise), 2 folii gelatină, 2 linguri zahăr pudră, 3 mere, 2 linguri zahăr tos, 3 buc pișcoturi, fructe de pădure. Toate ingredientele sunt rămase de la alte dulciuri sau cumpărate cu intenția de a face ceva și nu am mai făcut.

Mod de preparare: Merele se curăță, se taie bucățele și se pun într-o cratiță neaderentă cu zaharul tos. Se lasă pe foc până zahărul este topit și sucul scăzut. Se lasă să se răcorească puțin. Între timp în alt vas se pune iaurtul cu zahărul pudră și se încălzește la foc mic. Când zahărul este topit se ia cratița de pe foc, se adaugă gelatina hidratată în apă rece și se amestecă pentru omogenizare. Acum se trece la montatul desertului în pahare (eu am făcut în 4 cupe). Ordine folosită de mine este următoarea: mere călite, bucăți de pișcoturi, fructe de pădure congelate (coacăze, zmeură, afine, mure), budinca de iaurt. Deasupra am mai pus câteva fructe.

Nu am făcut fotografii pe etape pentru că totul este foarte simplu și fiecare își poate folosi imaginația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *