Prăjitură cu banane

Nu știu de ce cumpăr banane. Eu nu le pot mânca iar soțul meu nu se dă în vânt după ele. Așa că trebuie să le dau utilitate. Zilele trecute am folosit una la clătite americane iar acum două bucăți la o prăjitură pufoasă și delicioasă. Cu aceeași compoziție se pot face și brioșe sau chec. Fiecare după preferință.

Ingrediente: 2 ouă, 100 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat bourbon, un strop de sare, 25 g unt, 250 g făină, 8 g praf de copt, 1 linguriță scorțișoară, 2 banane, ciocolată

Mod de preparare: Se mixează ouăle cu puțină sare, zahărul tos și zahărul vanilat până compoziția de albește și devine cremoasă.

Se adaugă untul topit și răcit mixându-se în continuare, după care se pun bananele pasate cu o furculiță.

Se renunță la mixer, se adaugă făina amestecată cu praful de copt și scorțișoara. Se încorporează cu o spatulă sau lingură de lemn. La final se pune puțină ciocolată mărunțită. Compoziția se toarnă într-o formă pătrată sau rotundă, eu am folosit una rotundă din silicon, unsă cu puțin ulei.

Prăjitura se coace la foc mediu cam 30 minute dar se face testul cu scobitoarea, fiecare cuptor are timpul lui de coacere. Se lasă puțin să se răcorească după care se scoate din formă și rece se ornează cu ciocolată sau zahăr pudră.

Credeți-mă este foarte aromată și bună, simplă dar îmbunătățită și mai bună.

După cum vedeți are și un paznic, nu luați mai mult de o felie :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *