Coaste barbeque în oala sub presiune

După ce am făcut sosul barbeque am căutat o rețetă pentru coaste (scăriță). Foarte multe rețete cu coaste la cuptor marinate cu acest sos minunat. Eu am vrut să le fac mai repede, să nu stau mult lângă cuptor și să se desprindă cu ușurință carnea de pe os. Așa am ajuns la această rețetă și se pare că am reușit.

Ingrediente: scăricică de porc (500 g), sos barbeque, 1/2 l apă

Mod de preparare: Se marinează scăricica pentru 24 ore cu sos barbeque făcut în casă. În lipsa acestui sos se poate folosi cel din comerț sau doar ingredientele puse separat în oală. Se pune scăricica în oala sub presiune, se toarnă apa, se închide oala și se setează la presiune medie pentru 30 minute. După timpul expirat se eliberează presiunea, se desface oala și se scoate scăricica.

Se unge din nou cu sos și se pune la cuptor cca 10 minute pentru rumenire.

Gata! Ușor, simplu și fără să așteptăm timp îndelungat lângă cuptor și fără miros excesiv în bucătărie.

Este fragedă și bună! Se desface pur și simplu carnea de pe os.

Cu cartofi piure sau prăjiți și salată, un deliciu.

Încercați să vedeți ce bune sunt coastele făcute astfel, mai ales dacă aveți oala sub presiune.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *