Sos barbeque

Am cumpărat o scăriță și cum am citit că am nevoie de sos barbecue pentru marinat, am căutat pe net să-l fac în casă. Cea mai simplă rețetă am găsit-o pe Savori urbane, un blog pe care-l urmăresc de multă vreme. O să scriu rețeta aici pentru prietenii care doresc să-l facă.

Ingrediente: 1 cutie roșii bucuri în bulion (400 g), 1 ceapă potrivită, 5 căței de usturoi, 2 linguri ulei, 50 g zahăr brun, 1 linguriță chimen măcinat, 2 linguri miere, 2 lingurițe boia dulce/iute, 50 ml oțet, sare, piper, 200 ml apă

Mod de preparare: Într-o cratița se pune uleiul, ceapa tocată și un strop de sare să se călească sub capac, dar numai pentru 2-3 minute, fără să se rumenească. Se adaugă usturoiul zdrobit și se mai ține cratița pe foc încă 2-3 minute.

Se stinge cu roșiile din conservă, se amestecă, se adaugă restul de ingrediente și se dă focul încet.

Se lasă compoziția la fiert fără capac 30 minute amestecând din când în când să nu se scadă prea mult lichidul și să se prindă de cratiță.

Se ia cratița de pe foc, se lasă să se răcorească sosul după care se transferă în vasul mixerului vertical și se pasează.

Rezultă un sos aromat și destul de gros. Urmează să-l folosesc la marinat coastele, pulpe de pui sau alte cărnuri pentru grătar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *