Vă propun o mâncărică bună deși s-ar părea ciudată combinația cartofi-vinete. Am copt în toamnă vinete pentru zacuscă și salată și m-am gândit la această asociere, care este chiar bună.
Ingrediente: 1 buc ceapă, 1 fir cabanos, 150 g caizer, 3-4 cartofi, 2 vinete coapte, 1 cutie roșii în bulion, sare, piper, mărar
Mod de preparare: Se călește ceapă tocată julien în puțin ulei, doar cât să se înmoaie. Se adaugă cabanosul și caizerul tăiat bucățele. Se amestecă cu ceapa și se mai lasă puțin sub capac să prindă și ele culoare.
Se adaugă cartofii curățați și tăiați cuburi. Se pune o cană de apă caldă, o linguriță de sare și se fierb.
Când cartofii sunt fierți se pun vinetele desfăcute fâșii și roșiile în bulion.
Se condimentează după preferință, se lasă la foc mic câteva minute. La final se adaugă mărar verde tocat. Mâncărica se servește cu o lingură generoasă de smântână și bineînțeles cu murătură.
Un fel doi foarte bun deși s-ar părea ciudată cominația cartofi-vinete. Dacă eliminați cărnurile și smântâna de la final poate deveni un preparat de post.